slider_przepisy

PRZEPISY

Jeśli masz ciekawy pomysł na przepis – napisz do nas!
ilona.borczak@vivi.com.pl
Najlepsze przepisy zostaną nagrodzone naszymi produktami!

Bananowe musli

Składniki:
0,5 łyżki zarodków pszennych Vivi
0,5 łyżki otrębów żytnich Vivi
1 banan
1 jogurt naturalny
1 cytryna

Sposób przygotowania:
Banan rozmiażdżyć widelcem na papkę. Skropić sokiem z cytryny i dodać jogurt naturalny. Dobrze wymieszać do połączenia się składników. Na końcu dodać otręby i zarodki. Całość wymieszać i odstawić na 5 min do lodówki.

Pomidorki na przystawkę

Składniki:
2 łyżeczki otrębów żytnich lub zarodków pszennych Vivi
6 suszonych pomidorów
1/2 opakowania serka jogurtowego
pieprz
2 listki zielonej sałaty
1/2 łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:
Serek jogurtowy wymieszać z otrębami żytnimi i nałożyć na suszone pomidorki. Skropić oliwą z oliwek i posypać pieprzem. Całość przykryć kolejnym suszonym pomidorkiem i ułożyć na liściach sałaty.

Dip świeżych warzyw

Składniki:
3 łyżeczki otrębów żytnich Vivi
50 g jogurtu bałkańskiego 3 % tłuszczu
50 g półtłustego twarogu
½ posiekanego ząbka czosnku
2 marchewki
2 łodygi selera naciowego

Sposób przygotowania:
Zmiksuj jogurt z twarogiem, dodaj posiekany czosnek i otręby żytnie. Pokrój w słupki obrane marchewki, a selera na kawałki. Jedz warzywa maczając je w dipie.